Coca-Cola Arctic home - prisvindende kampagne - ESSENCIUS

COCA-COLA ARCTIC HOME

Udfordring

Isbjørnen har været et af Coca-Colas mest skattede ikoner siden 1922. Men isbjørnens hjem, Arktis, smelter på grund af den globale opvarmning.
Derfor søsatte Coca-Cola og WWF kampagnen ‘Arctic Home’ i hele Europa for at hjælpe de truede, hvide kæmper. De bad os om at råbe medier og isbjørne-elskere i Danmark op.

Løsning

Vi placerede en to ton tung isskulptur af en isbjørnefamilie foran Tycho Brahe Planetarium i København. Via en app på Facebook gav vi danskerne 60 timer til at redde isbjørnene. Like eller del, så forbliver temperaturen lav. Gør ingenting, så stiger temperaturen i luften omkring isbjørnefamilien én grad hver sjette time. Dramaet kunne følges på en live-stream, og danskerne valgte aktivt at redde isbjørnene.

Resultat

I løbet af de 60 timer eksperimentet varede genererede det 35.000 interaktioner, og historien spredte sig hurtigt på sociale medier. Isbjørnene blev fulgt i flere store danske medier og blev transmitteret til millioner af seere i hele verden via den internationale nyhedskanal TRT. Kampagnen blev nomineret til en DIA i kategorien ’Social Media Activity’ og vandt senere en Mashie Award. Idé og eksekvering blev varetaget af Essencius. IUM var mediebureau og Wunderman digitalt bureau.

SKAL VI SNAKKE?

Har du en udfordring, vi skal hjælpe med?